Välineellä on väliä -kiertue jatkuu – Vuoden 2024 tapahtumapaikkoina Rovaniemi, Kuopio ja Seinäjoki

Henkilö pyöräilemässä nojapyörällä aurinkoisella nurmikkoalueella, henkilö hiihtämässä hiihtokelkalla ladulla ilta-aikaan ja pelipyörätuoleja rivissä liikuntasalissa.

Suomen Paralympiakomitean ja Invalidiliiton keväällä 2023 startannut Välineellä on väliä -kiertue tuo apuvälinetietoa ja kokeilumahdollisuuksia sisältävän tapahtumapäivän kaikkiin Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kuuteen toimipisteeseen ympäri Suomen. Vuonna 2024 vuorossa ovat Rovaniemi, Kuopio ja Seinäjoki!

Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kaikissa kuudessa toimintayksikössä eri puolilla Suomea pysähtyy vuosien 2023–2024 aikana yhteistyössä Suomen Invalidiliiton kanssa toteutettava Välineellä on väliä -kiertue.

Vuoden 2024 aikana tapahtumapäivät ja niihin liittyvät välinekokeilut järjestetään Rovaniemen, Kuopion ja Seinäjoen toimintayksiköissä.

Kiertue starttaa näiden paikkakuntien osalta taas perjantaina 22. maaliskuuta Rovaniemellä Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan toimipisteellä Santasport Lapin Urheiluopistolla.

Seuraavana päivänä, lauantaina 23.3. klo 10–17 Rovaniemellä Ounasvaaran laskettelukeskuksessa järjestetään myös lumitapahtuma yhteistyössä Tukiliiton Malike-toiminnan ja Rovaniemen kaupungin kanssa. Lumitapahtumassa on mahdollisuus kokeilla soveltavaa laskettelua, lumilautailua ja maastohiihtoa ohjatusti.

Ilmoittautumiset Rovaniemen tapahtumiin aukeavat alkuvuodesta 2024. Rovaniemen jälkeen kiertue jatkuu toukokuussa Kuopiossa ja syksyllä 2024 Seinäjoella.

Miniseminaareja ja välineiden kokeilumahdollisuuksia

Jokaiseen Välineellä on väliä -tapahtumapäivään kuuluu tunnin pituinen, miniseminaarina järjestettävä teoriaosuus liikunnan apuvälineistä osallistumisen mahdollistajana.

Miniseminaarien luentojen tarkoituksena on antaa kullakin alueella selvyyttä siitä, miten uudet hyte-alueet ja uusi vammaispalvelulaki mahdollistavat liikkumisen (fyysisen aktiivisuuden), liikunnan harrastamisen sekä urheilun apuvälineiden saannin.

Kiertueen jokaiseen miniseminaariin kutsutaan puhujiksi apuvälineasioista päättäviä henkilöitä alueiden apuvälinekeskuksista ja uusilta hyte-alueilta. Lisäksi kuullaan aina paikallisen apuvälineen käyttäjän puheenvuoro.

Miniseminaareihin kutsutaan paikan päälle ensisijaisesti ammattilaisia, kuten alueen fysioterapeutteja ja toimintaterapeutteja. Miniseminaarit striimataan kuitenkin suuremmalle yleisölle, joten kaikki aiheesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset, apuvälineiden käyttäjät kuin muutkin ovat tervetulleita kuuntelemaan lähetyksiä.

Miniseminaarin lisäksi Välineellä on väliä -kiertueen tapahtumapäivissä tai niiden yhteydessä järjestetään paikallisia liikuntavälineiden kokeilutapahtuma ammattilaisille, kuntoutujille sekä muille alueen apuvälineiden käyttäjille ja liikunnan apuvälineistä kiinnostuneille.

 

Välineellä on väliä -kiertueen Kuopion ja Seinäjoen tapahtumapäivien tarkemmat ajankohdat julkaistaan alkuvuoden 2024 aikana.

Tutustu Paralympiakomitean apuvälinetoimintaan