Lumitapahtuma Rovaniemellä

Kolme lasta tai nuorta laskemassa laskettelukelkalla avustajan tai perheenjäsenen kanssa lumisessa rinteessä.

Tervetuloa viettämään Lumilauantaita 23. maaliskuuta 2024 klo 10–17 Ounasvaaran hiihtokeskukseen Taunontie 14. Laskettelu ja lumilautailu ovat hauskoja ja vauhdikkaita harrastuksia, jotka sopivat kaikille. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean, Tukiliitton Malikkeen ja Rovaniemen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Ounasvaaran lumilauantai on matalan kynnyksen kokeilutapahtuma, jossa vammaisilla ja erityistä tukea tarvitsevilla on mahdollisuus osallistua kelkka- ja pystylaskettelun sekä lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa. On tärkeää, että myös perheenjäsenet, kaverit, henkilökohtainen avustaja tai opas saavat opetusta siihen, kuinka rinteessä voi laskea erityistä tukea tarvitsevan laskijan kanssa. Näin lajista voi löytyä yhteinen harrastus!

Lasketteluopetuksen hinta on 20 euroa/laskija, sisältäen laskijan ja avustajan välineet sekä hissilipun opetuksen ajaksi. Avustajalta toivotaan kohtuullista laskettelutaitoa. Opetuksen kesto pystylaskevat 60 ja kelkalla laskevat 75 minuuttia. Opetusaika ilmoitetaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Paikkoja on rajoitetusti. Osallistuminen ei sisällä vakuutusta.
Ilmoittautuminen opetukseen sähköisellä lomakkeella 17.3. mennessä

Tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla myös soveltavan liikunnan apu- ja toimintavälineitä, kuten hiihtokelkkoja, maastorattaita- ja pyörätuoleja sekä muita lumella liikkumisen apuvälineitä. Lisäksi apuvälineitä liikkumisessaan käyttävien henkilöiden tai henkilöiden, joilla ei ole mahdollisuutta laskea pystyasennossa, on mahdollisuus kokeilla kelkkalaskettelua 1-2 laskua/henkilö, johon ei ole erillistä ilmoittautumista. Nämä oheisohjelmat ovat maksuttomia.

Ounasvaaran hiihtokeskus tarjoaa päivään osallistuville päivälipun 30 eurolla ja välineet päiväksi 30 euroa. Mikäli tarvitset molemmat, saat ne yhteishintaan 50 euroa. Kannattaa siis tulla koko päiväksi rinteeseen!

 

Katso myös:

Välineellä on väliä -kiertue Rovaniemellä 22.3.2024

 

Lisätietoa: