Hakkaa halkoja, heitä frisbeetä ja tasapainoile SUP-laudalla – Liikuntamaan Luontomaa esittelee luontoliikunnan monimuotoisuuden

Luontomaassa pääsee kokeilemaan maastopyörätuoleja

Liikuntamaan yksi isoimmista ja takuulla mielenkiintoisimmista pisteistä on Luontomaa, jossa perehdytään monipuolisesti luonnossa liikkumisen eri osa-alueisiin. 

Kiljavan opiston eräopasopiskelijat saattelevat vierailijoita esteettömän leiriytymisen ja taukopaikalla toimimisen saloihin. Tutustuttavissa on mm. telttoja, makuupusseja, riippumattoja, retkikeittimiä ja esteetön tulipaikka. Voit kokeilla pyörätuolista retkisänkyyn siirtymistä sekä hakata halkoja turvallisesti kumivasaran ja viikinkikirvesviritelmän avulla (kts. video alla). Kiljavan opiskelijat pitävät Luontomaassa myös kädentaitopistettä, joka pitää sisällään mm. hyönteishotellin rakentamista sekä perehdyttävät suunnistustaitoon.

Vesiliikuntapisteellä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH opastaa vesiturvallisuuteen ja selkäydinvammainen Anna Pasanen esittelee SUP-lautaansa – siinäkin on laji, jota voivat harrastaa vaikeavammaisetkin henkilöt.

Lisäksi Suomen Purjehdus ja Veneily esittelee vammaispurjehduksessa käytettäviä purjeveneitä ja AdventuRisto eli Risto Karjalainen on paikalla kanoottien kanssa.

Frisbeegolfliitto tuo Luontomaahan korin ja puttausmahdollisuuden – myös näkövammaisille kokeilijoille. Korin ympärillä on turvaverkko, jotta frisbeet eivät karkaile muiden messukävijöiden niskoihin.

Talviliikunnan apuvälineistä esillä ovat mm. lumikengät sekä modifioidut kyynärsauvat, joiden avulla lumikenkäily luonnistuu mm. jalka-amputoiduilta ja CP-vammaisilta henkilöiltä. Luontomaassa on myös epätasaista maastoa mallintava alusta, jossa voi kokeilla maastopyörätuolia ja muita luontoliikunnan apuvälineitä.

Kokeilumahdollisuuksien lisäksi Luontomaassa on tarjolla runsaasti tietoa. Metsähallitus esittelee infopisteellään kansallispuistojen ja retkeilyalueiden esteettömiä palveluja. Paralympiakomitean luontohankkeista esillä ovat Luonto Kaikille Kainuu sekä Suomen Ladun kanssa toteutettava Yhteiset polut.

Lisätiedot Liikuntamaasta