Joulun odotusta liikkuen

Näkövammainen hiihtäjä ja opas

Kiitos kaikille Kuntokuuhun osallistuneille! Palautuneita kortteja oli mukavasti. Enemmänkin voisi olla, joten otahan helmikuussa kaveri mukaan liikkumaan! Turvallisesti sittenkin. Tosin saa nähdä mikä tilanne vallitsee silloin. Onkohan rokotteita saatavilla ja jos, niin näkyykö se jo helmikuussa maailman tilanteessa? Sitä odottaessa liikutaan kuitenkin.

Poikkeustilanne näkyi myös Kuntokuussa. Kävely ja luonnossa liikkuminen sekä arjen askareet olivat tämän ajan suosikkeja. Toki olivat myös turvallisia tehdä. Ryhmäliikunnat hiljalleen hiipuivat riippuen alueiden koronatilanteista. Harmillista! Liikkumismuotoja on kuitenkin viety ulos ja paljon tapahtui netin välityksellä. Etelässä ulkoilukelejä on riittänyt ja polkupyöräilykausi vaan jatkuu. Pohjoisessa sukset on kaivettu jo esiin ja laduille päästy, mutta tilanne on jossain vesittynytkin jo. Uutta lunta siis odottaessa!

Joulu jolkuttelee hiljalleen. Kokoontumisia on rajoitettu ja monelle joulu voi olla uudenlainen – hyvässä ja pahassa. Pysytään kaikesta huolimatta liikkeessä ja ulkoillaan. Herkutellaankin. Kuten eräs lääkäri aikoinaan sanoi, että ei ole mitään väliä mitä syöt joulusta uuteenvuoteen, kunhan katsoo mitä syö uudestavuodesta jouluun. Siinäpä miettimistä… Joulua odotellessa suklaakalenterit saattavat avautua. Vihdin kaupunki julkaisee joulukalenteria, jossa joka päivälle tulee erilainen jumppa. Liikuntakalenteri avautuu eri aktiviteettien parissa. Kurkkaa ja hae sieltä vinkkiä liikkumiseen päivittäin. Liikkuvaisen joulukalenterin löydät täältä.

Etsin myös erilaista aktiviteettiä aattoiltaan. Joskus aika käy pienimmille ja toki vähän isommillekin pitkäksi. Etsin tanssia ja jumppaa joulun teemalla. Netin ihmeellisestä maailmasta löytyi vaikka mitä. Hakusanoina käytin joulujumppa, joulutanssi, tonttutanssi ym. Englanninkielisissä lauluissa videolta näkyy liikkeet, joita tehdään. Kotimaisen Fröbelin palikoiden laulun sanat kuuluvat ja tanssitaan sanojen mukaan. Tästä siis vinkkiä joulun odotukseen ja aattoillan kinkun sulatukseksi, jotta voi herkutella lisää. Alla listaus jouluisista tansseista ja muuveista. Niiden myötä toivotan kaikille mukavaa ja liikkuvaista joulua sekä uusin odotuksin vuoteen 2021!