Kuntokuu päättyi – liikkuminen ei!

Näkövammainen lenkkeilijä oppaansa kanssa pittoreskissa syysmaisemassa (kuva: Kaisa Siren)

Syyskuu vierähti monenlaisten liikkumistapojen, harrastusten ja arjen askareiden eli hyötyliikunnan parissa. Toivottavasti moni osallistui Kuntokuuhun ja täytti joko paperista tai sähköistä kuntokorttia.

Kuntokuu-kampanjassa ei ole kyse siitä, kuka liikkuu eniten ja saa suurimman palkinnon. Kyse on jokaisen henkilökohtaisesta liikkumisesta. Sen tavoista, mahdollisuuksista, omista mieltymyksistä sekä liikkujan toimintakyvystä. Kuntokuu on helppo mittari omaan liikkumiseen ja sen määrään. Omia liikkumismääriä voi verrata liikkumisen suosituksiin.

On hienoa, jos joku löysi uuden tavan liikkua tai kuntoilla. Toivottavasti vinkeistä oli viikoittain hyötyä ja esimerkiksi ”laiminlyödyt” välineet otettiin aktiiviseen käyttöön. Hyötyliikunnasta sai tuplaten hyötyä marjastamalla, sillä samalla tuli liikuttua metsässä ja kerättyä vitamiinit talven varalle. Luontoliikunta on lisääntynyt tässä ajassa hurjasti ja kansallispuistot ovat olleet kansoitettuina. Ryhmäliikunnat ovat osittain avautuneet. Sitä kautta on ollut mahdollista tavata ihmisiä turvavälein ja liikkua mukavassa seurassa. Kevään jälkeen mukavaa vaihtelua.

Nautitaan kuitenkin tämänhetkisestä tilasta. Ulkoillaan ja liikutaan monipuolisesta. Vaikka Kuntokuu on vuosittain syys- ja helmikuussa, niin kannustamme silti liikkumaan kaikkina vuodenaikoina.

Kuntokuun päätyttyä tulee kuntokortit lähettää seuraavan kuun viimeiseen päivään mennessä Paralympiakomiteaan. Syyskuun korttien palautus lokakuun loppuun ja helmikuun kortit maaliskuun loppuun mennessä. Sähköisen kortin täyttäneiden kortit otamme automaattisesti netin ihmeellisestä maailmasta. Sitten arvomme erilaisia palkintoja. Muistathan, että paperikortteja voi käyttää molempina kuukausina. Niitä voit tilata myös Paralympiakomiteasta.

Mahtavaa syksyn jatkoa erilaisten liikkumisten merkeissä ja muistakaahan palauttaa kuntokortit!

Paperisten kuntokorttien palautukset (ellei omaan yhdistykseen)

Tiina Siivonen
Suomen Paralympiakomitea
Valimotie 10, 4. krs.
00380 Helsinki

Kuntokorttien tilaukset

Paralympiakomitean toimisto, puh. 044 752 9360, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuva: Kaisa Siren