Lyhty liikutti monipuolisesti Konalan auringossa

Sammakonheittoa Konalan hiekkakentällä

Helsingin Konalan hiekkakenttä ja sen ympäristössä olevat harrastepaikat täyttyivät iloisista liikkujista keskiviikkona 24.4. Aurinkoinen sää oli lisäbonuksena liikuntatuokioille. Tapahtuman oli järjestänyt Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry, joka toimii kehitysvammaisten henkilöiden hyvinvoinnin edistämiseksi tarjoamalla mm. asuntola- ja työpajatoimintaa.

Liikuntatapahtuman puuhamiehenä oli Jaakko Törrönen, joka on työskennellyt Lyhdyssä vuodesta 2008. Liikuntaa tarvitaan kaiken muun toiminnan ohessa ja siitä tapahtuma oli hyvä osoitus, sillä lyhtyläisiä kävi tapahtumassa liikkumassa yli 50.

Jaakko Törrönen

Konalan kentällä tutustuttiin erilaisiin aktiviteetteihin: jalkapalloon, koripalloon, tasapainorataan, tarkkuusheittoryhmäjumppaan sekä erilaisiin Malikkeelta vuokrattuihin polkupyöriin.

Sammakonheittoa Konalan hiekkakentällä.

VAU oli mukana ja pyöritti tarkkuusheittoryhmäjumppaa. Heittovälineen sai kukin osallistuja valita: pehmofrisbee, lättyfrisbee, sammakko tai jos ei pystynyt heittämään, niin vierityskouru ja pallo olivat vaihtoehtona. Tavoitteena oli osua tai päästä lähelle kartioita, joissa oli erilaisia jumppaliikkeitä. Ensimmäinen heittäjä heitti ja osui, jonka jälkeen koko ryhmä teki jumppaliikkeen. Sitten koko ryhmä heitti vuorollaan ja jumpattiin erilaisia liikkeitä. Mukavaa oli! Liikkeissä näkyi luovuus ja ilo koko ryhmässä.

Vinkki: puhallustikassa toimii myös edellä mainittu ryhmäjumppa. Puhallustikan maalitauluun voi laittaa erilaisia jumppakuvia, ja mihin osuu, niin sitä tekee koko ryhmä. Kuvia löytyy esim. www.papunet.net -sivustolta.

Jumppakuvia

Teksti: Tiina Siivonen

Kuvat: Roosa Saarni