Yksilövalmentaja – kaikkien mahdollisuus

Marjo Remes

Olen Marjo Remes, ja olen itse henkilökohtaisen valmentajan avulla noussut elinsiirtopotilaasta MM-tason kilpaurheilijaksi.

Samalla iloisella ja positiivisella draivilla, jolla olen itse saavuttanut uuden, terveen elämän, haluan henkilökohtaisena valmentajana kannustaa ja auttaa sinuakin saavuttamaan tavoitteesi oman elämäsi huippu-urheilijana, oli se sitten liikunnan, ravinnon, levon tai stressinhallinnan merkeissä. 

Personal trainer tai henkilökohtainen valmentaja ei ole vain nuorten ja hyväkuntoisten oikeus, joten oli ikäsi ja lähtökuntosi mikä hyvänsä, liikunta-alan ammattilainen on hyvä valinta, kun aloitat kuntoilun, otat uutta lajia haltuun tai kaipaat kehitystä liikkumiseesi.

Miksi palkata personal trainer/ henkilökohtainen valmentaja?

Jokainen kuntoilija on yksilö. Henkilökohtainen valmentaja osaa ottaa huomioon henkilökohtaiset ominaisuutesi ja räätälöidä juuri sinulle sopivan treenin, olit sitten aloittelija taikka liikunnan konkari.

Palkkaamalla personal trainerin sitoudut projektiin, jossa edetään askel kerrallaan kohti pysyvää muutosta sen sijaan, että tähtäät tavoitteeseen, joka ei ole välttämättä realistinen kohdallasi. Pysyvyys ja pitkäjänteisyys ovat sellaisia asioita, joihin monella meistä ei ole omia eväitä olemassa. Tähän saat kuitenkin fiksulta personal trainerilta apua – mikäli itse vain haluat sitä.

Monilla liikkujilla on jatkuvia rasitusvammoja sekä kiputiloja, jotka mahdollisesti voivat liittyä vääränlaisiin suoritustekniikoihin tai lievään ylikuormitustilaan. Personal trainerin kanssa opettelet ja teet liikkeet oikein ilman turhia vammoja.

Personal trainer kannustaa ja motivoi. Kun on vastuussa muille, treenaa paremmin ja kovempaa, kuin olleessaan vastuussa vain itselleen. Valmentaja myös auttaa pääsemään vaikeiden hetkien yli ja tarjoaa tukea vaikeina hetkinä.

Mikäli kehityksesi on pysähtynyt, osaa henkilökohtainen valmentaja tunnistaa tielläsi olevat esteet ja auttaa pääsemään niiden yli.

Omassa työssäni personal trainerina haluan rikkoa myyttejä, mitä ihmisillä on esimerkikisi pyörätuolin kanssa treenaamisesta. Liikkumisen pitää olla kivaa ja jokaiselle löytyy sellainen tapa tehdä, joka ei ole pipo kireällä väkisin vääntämistä. Elämänsä parhaaseen kuntoon pääsee ilman rahkan lapioimista ja penkkimaksimien puristamista. Tuloksia syntyy, kun liikkuminen on motivoivaa ja hauskaa. Salilta tai pururadalta ei todellakaan tarvitse kontata pois jalat hapoilla. Treenata toki pitää säännöllisesti ja tehokkaasti, mutta yhtä tärkeässä, jollei jopa tärkeämmässä osassa on riittävä lepo, ravinto ja palautuminen. Jokaiselle oma tyyli löydetään varmasti!

Liikunnallisin terveisin,

Marjo Remes

Huhtikuun puolessa välissä Marjo kertoo opinnoistaan sensovalmennuksen parissa. Opinnot mahdollisti VAU:n kautta haettava Ahos-apuraha.