Lujitetaan luita liikkumalla Kuntokuussa! 

Kuntokuu hiihtäjät

Luusto on elintärkeä meille kaikille. Tiesitkö, että luustoa voi huoltaa myös liikkumalla?  

Yhdessä tuumin Luustoliitto, Selkäydinvammaiset Akson ry ja Paralympiakomitea järjestävät luuston lujittamistalkoot helmikuussa 2023 Kuntokuu-kampanjan kunniaksi. Kampanjan aluksi järjestetään kaikille avoin webinaari, josta saa lisätietoa luustosta sekä keinoja luuston terveydestä huolehtimiseen.   

Helmikuun aikana jokaisena maanantaina julkaistaan tietoisku luustosta tai haaste huolehtia luuston kunnosta. Kampanjan eli helmikuun ajan voi täyttää Kuntokuun kuntokorttia, josta saa itselleen hyvää tietoa siitä, kuinka paljon tulee liikuttua kuukaudessa talviaikaan. Helmikuun päätyttyä kuntokortin voi lähettää Paralympiakomiteaan, jolloin osallistuu mahtavien palkintojen arvontaan. 

Kuntokuun ajan omia liikuntasuorituksia voi merkitä joko paperiseen tai sähköiseen kuntokorttiin. Palauttamalla paperisen kuntokortin Paralympiakomiteaan tai täyttämällä e-kuntokorttia (https://www.kuntokuu.fi/kuntokortti) osallistut automaattisesti Kuntokuu-kampanjan liikuntapalkintojen arvontaan.   

Kampanjan aikana julkaistu materiaali löytyy www.kuntokuu.fi-osoitteesta!  

Kampanja-ajan tapahtumat 2023

  • 1.2. Lujitetaan luita liikkumalla Kuntokuussa -kampanja alkaa! Ensimmäiset merkinnät kuntokorttiin.   
  • 2.2. klo 17.00–18.30 Luusto lujaksi -webinaari  
  • 6.2. Tiesitkö, että luuston kuntoon voi vaikuttaa? Lisätietoa Kuntokuu-sivustolta!
  • 13.2. Haaste luiden lujitukseen, Kurkkaa kuntokuu.fi!  
  • 20.2. Tiesitkö tätä luiden lujituksesta, Kurkkaa kuntokuu.fi!  
  • 27.2. Infoa luiden lujituksesta, Kurkkaa kuntokuu.fi!  
  • 28.2. Viimeiset merkinnät kuntokorttiin! Osallistuaksesi arvontaan lähetä kortti postitse osoitteeseen: Suomen Paralympiakomitea, Valimotie 10, 00380 Helsinki.  

Palkinnot arvotaan 5.4.2023!  

Osallistu ja lujita luustoasi liikkumalla!  

Lisätiedot:

  • Suomen Luustoliitto ry, Henriikka Lankila, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 539 1441  
  • Selkäydinvammaiset Akson ry, Alicia Perho, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 329 7899  
  • Suomen Paralympiakomitea, Tiina Siivonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 833 4869  

Kuntokuu on Suomen Paralympiakomitean järjestämä harrasteliikuntakampanja, jonka teema on helmikuussa 2023 luuston lujittaminen. Jokainen voi osallistua liikunnan ja liikkumisen tasosta riippumatta. Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle: Liikkua voi yksin tai porukassa!