Liikettä luille Kuntokuussa!

Kuva kahdesta hiihtäjästä.

Helmikuu on Kuntokuu, ja helmikuussa 2024 kohennetaan jälleen luuston terveyttä. Starttaa Luustoliiton, Selkäydinvammaiset Akson ry:n ja Paralympiakomitean Kuntokuu-kampanja liikkumisen rajoitteita ja luuston hyvinvointia käsittelevällä webinaarilla 21.2. klo 17.

Tiesitkö, että liikkuminen on välttämätöntä luuston terveydelle? Luusto taas on elintärkeä meille kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Liikkua voi monella eri tavalla, myös apuvälinettä käyttämällä.  

Luustoliitto, Selkäydinvammaiset Akson ry ja Paralympiakomitea yhdistävät jälleen voimansa vuoden 2024 helmikuun Kuntokuu-kampanjan kunniaksi. Kampanjan teemana on luuston terveys. Kuntokuuhun voi osallistua jokainen liikunnan ja liikkumisen tasosta riippumatta.   

Kampanja käynnistyy 1.2.2024 klo 17 järjestettävällä webinaarilla (HUOM! Alkuperäiselle päivälle osuvan sosiaalialan järjestöjen lakon vuoksi webinaari siirtyy samalle kellonajalle päivälle keskiviikko 21. helmikuuta. Pääset mukaan samasta linkistä.) 

Webinaarin aiheena on liikkumisen rajoitteet ja luuston hyvinvointi. Tilaisuudessa aiheesta kertovat fysiatrian erikoislääkäri Eija Ahoniemi sekä osteoporoosia sairastava Samuli Kosminen. Luennolle ei tarvitse ilmoittautua, mutta mukaan mahtuu 300 ensimmäistä osallistujaa. Luento tallennetaan, ja tallenne julkaistaan jälkikäteen Luustoliiton YouTube-kanavalla

Helmikuun aikana julkaisemme erilaisia talviliikuntavinkkejä. Haastamme samalla kaikki kokeilemaan liikuntavinkkejä omalla tavallaan.  

Kampanjan eli helmikuun ajan voit täyttää Kuntokuun kuntokorttia. Voit merkitä omia liikuntasuorituksiasi joko paperiseen tai sähköiseen kuntokorttiin. Samalla saat itsellesi hyvää tietoa siitä, kuinka paljon liikut. Palauttamalla paperisen kuntokortin Paralympiakomiteaan tai täyttämällä e-kuntokorttia osallistut automaattisesti Kuntokuu-kampanjan palkintojen arvontaan.  

Kampanjan aikana julkaistu materiaali löytyy täältä Kuntokuu.fi-sivustolta! 

 • 1.2. Kuntokuu-kampanja alkaa! Ensimmäiset merkinnät kuntokorttiin 
 • 5.2. Liikuntavinkki: Talviset apuvälineet liikkumiseen  
 • 12.2. Liikuntavinkki: Pulkkamäen riemut 
 • 19.2. Liikuntavinkki: Toimistojumpalla pakkasta pakoon  
 • 21.2. klo 17.00–18.45 Liikkumisen rajoitteet ja luuston hyvinvointi -webinaari 
 • 26.2. Liikuntavinkki: Liikkeelle talviseen luontoon 
 • 29.2. Viimeiset merkinnät kuntokorttiin! Osallistuaksesi arvontaan lähetä kortti postitse osoitteeseen: Suomen Paralympiakomitea/Kuntokuu, Valimotie 10, 00380 Helsinki. 
 • 5.4. Palkinnot arvotaan. Voittajille ilmoitetaan voitosta tekstiviestitse.
   

Lisätiedot:  

 • Suomen Luustoliitto ry, Henriikka Lankila, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 539 1441 
 • Selkäydinvammaiset Akson ry, Alicia Perho, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 329 7899 
 • Suomen Paralympiakomitea, Tiina Siivonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 833 4869