Fyysisen aktiivisuuden suositukset saivat tuekseen koulutusmateriaalia

Ruokailuhetki (kuva: Arttu Muukkonen)

Toimintaesteisten fyysisen aktiivisuuden suositusten tueksi on julkaistu koulutusmateriaalia. Käyttäjät voivat muokata PowerPoint-kalvoja omaan käyttöönsä sopivalla tavalla. Koulutusmateriaali on ladattavissa sivun alalaidasta tai materiaalipankista, josta löydät myös itse infograafit.

Koulutuskalvot antavat lisätietoa suosituksista liikkujille ja kouluttajille sekä lisäävät ymmärrystä liikunnan hyödyistä. Suositukset ja niiden koulutusmateriaali ovat myös puheeksi ottamisen väline ja keskustelunherättäjä. Niitä voi käyttää rinnakkain UKK-instituutin liikuntaneuvonnan työkalun soveltavan liikuntapiirakan kanssa.

Keväällä julkaistut suomen- ja ruotsinkieliset fyysisen aktiivisuuden suositukset ja nyt julkaistu koulutusmateriaali on tehty yhteistyössä Soveltava liikunta SoveLin, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAUn ja Folkhälsanin kanssa.

Suomen- ja ruotsinkielinen materiaali pohjautuu tutkijoiden ja vammaisjärjestöjen Isossa-Britanniassa laatimaan infograafiin.

Infograafia koskevat materiaalit SoveLin sivuillahttps://www.soveli.fi/julkaisut/infograafit-infografer/ ja VAUn sivuilla: https://www.vammaisurheilu.fi/palvelut/materiaalit/fyysisen-aktiivisuuden-suositukset.

Lisätietoa infograafeistahttps://www.vammaisurheilu.fi/uutinen/7080-uusi-liikuntasuositusinfograafi-lahestyy-liikkumista-toimintaesteisten-nakokulmasta

Ladattavat tiedostot