PERUTTU: Iloliikuttaja-koulutus

KOULUTUS ON PERUTTU

Iloliikuttaja on vertaisohjaaja, joka toimii Suomen Paralympiakomitean jäsenyhdistyksessä terveysliikunnan sanansaattajana ja esimerkiksi liikuntavastaavan työparina. Iloliikuttaja-koulutus antaa eväät ohjata taukojumppia ja pelituokioita, joilla voi piristää yhdistyksen kokouksia ja tapahtumia. Iloliikuttaja voi myös toimia matalan kynnyksen liikuntaryhmän käynnistäjänä ja ohjaajana.

Kaksiosainen Iloliikuttaja-koulutus käynnistyy tammikuussa, ja se järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Kurssilaiset majoittuvat Pajulahden uudessa esteettömässä asuntolassa. Iloliikuttaja-koulutuksen starttikurssi järjestetään 19.–21.2.2021. Koulutuksen päätöskurssi ja vuosikurssijuhlat järjestetään 27.–29.8.2021.

Starttikurssilla opetellaan ohjaamaan yksinkertaisia taukojumppakokonaisuuksia ja pienpelejä. Iloliikuttajan päätöskurssilla opitaan käynnistämään kerran viikossa kokoontuva terveysliikuntaryhmä sekä syvennetään tietoja ja ohjaustaitoja. Kurssien välissä tehdään ohjausharjoituksia oman yhdistyksen tapahtumissa. Iloliikuttajan diplomi, ohjaajaliivi ja vuosikurssimerkki luovutetaan vain molemmat kurssit ja etätehtävät hyväksytysti suorittaneille Iloliikuttajille.

Iloliikuttaja-koulutukseen voivat hakea yli 30-vuotiaat henkilöt, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei tarvita. Jos hakija tarvitsee avustajaa päivittäistoiminnoissaan, hän voi ottaa oman avustajan maksutta mukaan koulutukseen. Etätehtävien suorittaminen edellyttää, että hakijalla on oman yhdistyksen tuki.

Kouluttajina toimivat Suvi Leinonen ja Anna-Kaisa Hokkanen.

Koulutuksen hinta on Paralympiakomitean jäsenyhdistysten jäseniltä 60 euroa per viikonloppu, sisältäen ohjauksen, majoituksen, ruokailut, koulutusmateriaalit ja varusteet.

Haku Iloliikuttaja-vuosikurssille tapahtuu 16.12.2020 mennessä joko sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai sivun alalaidasta ladattavissa olevalla lomakkeella, joka palautetaan osoitteella Tiina Siivonen, Paralympiakomitea, Valimotie 10, 00380 Helsinki.

Kurssille hyväksytyt saavat tiedon kurssille pääsystä viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Lisätiedot Iloliikuttaja-ohjelmasta: Paralympiakomitea, Tiina Siivonen, puh. 040 833 4869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ladattavat tiedostot