Kuntokuun teema 1: Liikutaan luonnossa

Syksyinen maisema vesistön äärellä.

Tällä viikolla liikutaan luonnossa/ulkona.

Ulko-/puistokuntosali: Voit kartoittaa, löytyykö paikkakunnaltasi ulkokuntosali, jossa voit tutustua välineisiin ja niiden soveltuvuuteen sinulle. Voisitko suunnitella lenkkireitin niin, että ulkokuntosali olisi matkan varrella?

Lähimetsä: Aistit auki! Mitä kuulet, mitä näet ja havaitset? Tuoksuuko jokin? Jos perinteisesti menet polkua pitkin, niin vaihda polun viereen, jossa maasto on epätasaisempaa ja saat hyvän tasapainoharjoittelun. Tee ylityksiä ja alituksia mahdollisuuksien mukaan.

Puistot: Koska olet viimeksi keinunut tai pyörinyt aikuisia kestävässä häkkyrässä? Voisitko puistoilla lastenlasten tai naapurin lasten kanssa? Löytyykö puistosta jotakin uutta? Onko puistoissa luontorasteja?

Marjastaminen/sienestäminen: Kaikille tätä tekeville kiitos, että keräätte vitamiinit talteen! Jos et ole käynyt hetkeen marjassa, niin mitä jos kokeilisit? Löytyisikö metsätien tai -polun varresta sopivan esteetön paikka, josta voisi noukkia marjoja mahdollisimman esteettömästi? Helpottaisiko marjastamisessa poimuri? Tai sienestämisessä tarttumapihdit, joilla ulottuvuus paranee.

Uinti: Luonnonvedet ovat vielä lämpimiä ja saunassa viimeistään lämpenee. Jos olet käyttänyt vesivyötä altaassa, niin sen kanssa voi hyvin tehdä lenkkiä luonnonvesissä. Muistathan, että vesivyö ei ole pelastautumisväline, joten rantoja myötäillen on hyvä aloittaa tutustuminen vesistöön vesijuosten/-kävellen.

Soutu ja melonta: Molemmat ovat hyviä tapoja saada lihakset liikkeelle. Näet mahtavia maisemia ja olet veden äärellä. Muista turvallisuus!

Tässä vielä muutama linkki luontoliikkumiseen: