Kesällä jumpataan luonnossa!

Melojia järvellä

Moni on liikkunut enemmän luonnossa kuin pitkään aikaan. On saatettu tutustua lähipuistoihin ja -metsiin. Kansallispuistossa on ollut liikkujia ruuhkaksi asti. Ulkoillessa voi kiinnittää huomiota lintuihin, ympäristöön ja tuoksuihin. Kävelyn ja juoksun lisäksi luontoa voi hyödyntää jumppaamiseen. Puunrungot, kannot, ym. toimivat venyttelyissä apuna sekä epätasainen maasto polun vieressä toimii hyvin tasapainoalustana ja harjoitteena samalla. Olen kerännyt oheen materiaalia jumppiin, joita voi tehdä luonnossa. Ne voi katsoa puhelimelta tai miksei ottaa vaikkapa paperitulosteena mukaan lenkille.

Ohjeissa on myös rentoutumiseen harjoitteita kuten esimerkiksi metsäjooga. On hyvä, jos paikka on rauhallinen, jossa rentoutusharjoituksia tekee. Sulje silmät, haista, kuuntele ja hengittele rauhallisesti. Saatko mielen tyhjäksi ja nautit olostasi tässä ja nyt? Olisiko tämä aika opettanut ihmiset paremmin rentoutumaan ja pysähtymään hetkeksi? Nyt ei ole ollut paikasta toiseen menemistä. Ainakaan heillä, jotka ovat etätöissä kotona ja monet asiat tapahtuvat netin välityksellä.

Kevät vaihtuu kesäksi. Tämä on etelässä tapahtunut vaivihkaa, koska lunta ei ole ollut, niin tuntuu että monet asiat tapahtuivat luonnossa vähän huomaamatta. Tai aika teki sen, että seurasi ja huomioi asioita enemmän. Vedet ovat olleet auki ja niinpä monelle aamuinen pulahdus avoveteen on ollut mahdollista jo pitkään. Pyörät ovat olleet käytössä jo tovin. Ryhmäliikuntaa on toteutettu niin netissä kuin taloyhtiöiden sisäpihoilla, jolloin voi osallistua vaikkapa omalla parvekkeella. Nautitaan luonnossa liikkumisesta. Hyödynnetään se monipuolisesti ja tämä aika muistaen turvallisesti.

Hyvää kesää liikuskellen ja haastakaa itsenne luontoon lauantaina 6.6.2020!

Kuva: Malike